Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamspilav van Astrid Veltman 2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
abrikozen
▢
300
gram
in reepjes gesneden lamsvlees
▢
75
gram
boter
▢
2
gesnipperde
ui
▢
2
theelepels
paprikapoeder
▢
1
theelepel
kerrie
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1
theelepel
munt
▢
zout
zwarte peper, nootmuskaat
▢
½
liter
bouillon van een tablet
▢
200
gram
rijst
▢
2
gesnipperde
paprika
▢
½
erwten
▢
1
eetlepel
peterselie
Instructies
Laat de abrikozen een nacht weken in 4 dl water.
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees al omscheppend
bruin.
Voeg de uien, paprikapoeder, kerrie, kaneel, munt, peper, een snufje
nootmuskaat en wat zout toe en laat dit even fruiten.
Voeg de bouillon toe en lat het vlees, onder af en toe omscheppen, 30
minuten zachtjes stoven.
Voeg dan de rijst, de paprika's, de kleingesneden met het weekwater en evt.
nog wat water toe en laat de rijst in ± 20 minuten op een laag vuur gaar
worden.
Schep er op het laatst de uitgelekte doperwten door en strooi er - van het vuur
af - de gehakte peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vlees
Land van herkomst
Turkije