Verhit wat olie met een klontje boter in een pan en bak het lamsvlees in delen goudbruin.
Voeg de gesnipperde ui en tomatenpuree toe en bak 5 minuten mee.
Verkruimel het bouillontablet erover en voeg 3 dl water, laurier en tijm toe.
Laat het vlees afgedekt 30 minuten stoven op laag vuur.
Kook de aardappelen gaar, giet af en stamp ze fijn.
Verwarm de melk en roer deze met een klontje boter door de puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenschaal in en vul deze in lagen met de bonen, het lamsvlees met stoofvocht en de puree.
Verdeel bovenop klontjes boter en bestrooi met een dun laagje paneermeel.
Bak de schotel 30 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse salade en een glas rode wijn voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een volle rode wijn zoals een Syrah of een Côtes du Rhône past perfect bij het malse lamsvlees en de romige aardappelpuree.