Lamsstoofpot met bonen

Porties: 1
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lamsschouderlappen
  • 2 ½ literblikken reuzen- of boterbonen
  • 2 ui
  • 1 kg aardappels
  • 1 blikje tomatenpuree
  • paneermeel
  • zout peper
  • melk
  • verse tijm
  • laurier
  • 1 bouillontablet
  • boter
  • olijfolie

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes en bak die, in delen, in wat olie met een klontje boter goudbruin.
  • Snipper de uien en schep ze met de tomatenpuree bij het vlees.
  • Bak het al omscheppend nog 5 minuten.
  • Verkruimel er het bouillontablet over, voeg 3 dl water, 1 laurierblad en 1 takje tijm toe en stoof het vlees afgedekt in 30 minuten gaar.
  • Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
  • Verwarm 11/2-2 dl melk en roer die met een klont boter door de puree.
  • Breng deze op smaak met zout en peper.
  • Laat de bonen uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet een ovenschaal in en vul deze in lagen met de bonen, het lamsvlees met stoofvocht en de puree.
  • Leg bovenop klontjes boter, strooi er een dun laagje paneermeel over en zet de schotel 30 minuten in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Vlees