Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamsvlees op z'n Hongaars
Mals lamsvlees met pittige paprika en een hartige ansjovisboter, perfect voor liefhebbers van de Hongaarse keuken.
Porties:
6
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Oven
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
zadelstuk lamsvlees
ontbeend
▢
1
blik
ansjovisfilets
▢
200
g
boter
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
el
paprika
▢
1
el
cognac
▢
12
kleine
tomaten
▢
3
uien
▢
Olijfolie
▢
Peper en zout
Instructies
Bestrijk het vlees met olie en paprika en leg het in een ovenschaal.
Braad 30 minuten op 180°C.
Stoof de uien en tomaten apart met een beetje olie.
Prak de ansjovis met knoflook en boter tot een pasta.
Smeer het lamsvlees in met de ansjovisboter en bak nog 10 minuten.
Schik de groenten op een schaal en houd warm.
Deglaceer de ovenschaal met cognac en een beetje water en laat inkoken tot een saus.
Serveer het vlees met de groenten en saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met aardappelpuree of rijst.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals Saint-Emilion.
Voedingswaarden
Calories:
620
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
50
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
Land van herkomst
Hongarije
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter