Een verfrissende en aromatische cocktail met lavendelsiroop en wodka, geserveerd met lavendelijsblokjes voor een subtiele bloemige touch. Perfect voor een zomerse avond!
Breng het water met de suiker aan de kook en laat de suiker volledig oplossen.
Haal de pan van het vuur en voeg de lavendelknopjes toe.
Laat 10 minuten trekken, zeef het mengsel en laat de siroop afkoelen.
Lavendelijsblokjes:
Meng 100 ml lavendelsiroop met een beetje water en schenk het in de ijsblokjestray.
Laat minstens 1 uur in de vriezer staan.
Cocktail:
Vul een shaker met de wodka, citroensap en lavendelsiroop.
Voeg de lavendelijsblokjes toe en schud krachtig.
Schenk de cocktail door een zeef in gekoelde glazen.
Garneer met een takje eetbare lavendel en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer in een gekoeld martini- of longdrinkglas voor een extra luxe uitstraling.Wijnadvies:Niet van toepassing, deze cocktail is al een feest op zich!