Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Lemper van Onbekende Auteur
Gevulde rijstrolletjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
1½
kattie ketan
▢
santan
van 1 klapper,
▢
daun pandan
▢
zout
▢
1
zacht gekookte kip
▢
wat
trassi
▢
wat
koenjit
▢
wat
gekookte laksa
suun,
▢
10
rode uien
▢
5
witte uien
▢
wat
fijngesneden daun bawang
▢
wat
fijngesneden daun selderie
▢
peper
▢
zout
▢
een paar lepels klapperolie
▢
pisangblaren
Instructies
De ketan wordt gekukust (gestoomd) en gekarut (gemengd) met de santan, die men eerst gekookt heeft met daun pandan en wat zout.
Als de ketan gaar is, laat men ze koud worden op de tempeh (ronde, platte mand).
Het kippevlees (gehakt) fijn scheuren (Gehakt goed mengen).
De rode en witte uien dun snijden en fruiten met de trassi en koenjit in de verwarmde klapperolie tot ze gaar zijn
Voeg hierbij het kippevlees (gehakt), de laksa, de daun bawang en de daun selderie, de peper en het zout.
De pisang-bladeren knipt men in langwerpige stukken van 12 cm lang, 15 cm breed (of je neemt voor het gemak aluminiumfolie).
Neem van de ketan een bolletje en sla dit plat op het aluminiumfolie
Eerst de handen en aluminiumfolie wat nat maken met water tegen het plakken van de ketan) tot een formaat van ca 15 bij 10 cm en ook zo dun mogelijk.
Leg wat vulling over de lengte en rol dit dan op.
Video
Notities / Tips / Wijnadvies
Het is koud of warm te eten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Indonesië