Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lente Pasta met Asperges en Zalm
Een heerlijke pasta met groene asperges, verse zalm en een romige limoensaus. Perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
23
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
pan
Ingrediënten
▢
250
gram
eierpasta
conchiglie all uovo
▢
500
gram
groene asperges
▢
3
bosuitjes
▢
1
limoen
▢
250
gram
verse zalm
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
dl
visbouillon
tablet of kruidenbouillon
▢
Zout
▢
2
dl
crème fraîche
▢
Peper
▢
2
eetlepels
basilicum
reepjes
▢
50
gram
Parmezaanse kaas
Instructies
Kook de pasta volgens de aanwijzingen beetgaar.
Snijd de asperges in stukjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
Snijd de zalm in blokjes.
Verhit de olijfolie en roerbak de asperges en bosui ± 2 minuten.
Roer de limoenschil, limoensap en bouillon erdoor en voeg de zalm toe.
Smoor de asperges en zalm ± 3 minuten gaar.
Laat het vocht verdampen.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en roer de crème fraîche, zout en peper erdoor.
Schep de pasta op borden, verdeel de asperges en zalm erover en bestrooi met basilicum en Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse salade.
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de zalm en asperges.
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Pasta
/
Zalm
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Lente