Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lentesalade met radijs, kaas en ei
Frisse en kleurrijke lentesalade met radijs, kaas, ei en een lichte dressing, perfect voor een lichte lunch of bijgerecht.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote slabak
kom
Ingrediënten
▢
Bieslook
fijngehakt
▢
2
eieren
hardgekookt
▢
150
gram
jong belegen kaas
in lucifers gesneden
▢
Bosjes radijs
in plakjes
▢
100
gram
veldsla
▢
3
eetlepels
azijn
▢
6
eetlepels
olie
▢
1
theelepel
mosterd
▢
Peper
▢
Snufje
suiker
▢
Zout
Instructies
Maak de radijs schoon en snijd in plakjes.
Snijd de kaas in lucifers.
Snijd de eieren in plakjes.
Knip de bieslook fijn.
Maak de veldsla schoon en droog.
Bekleed een slabak met veldsla.
Meng de radijs, kaas, eieren en bieslook in het midden van de bak.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom.
Giet de dressing over de salade.
Schep het middengedeelte van de salade om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig brood of toast, en garneer met extra verse kruiden.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Lunch
/
Salade
/
Tussendoortje
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch
Feestdagen etc
Pasen