Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Libanese Gehaktballetjes in Tomatensaus
Daoûd Bâcha
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote kom
Koekenpan
houten lepel
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
500
gram
rundergehakt
▢
50
gram
pijnboompitten
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
2
theelepels
kaneel
▢
2
theelepels
paprikapoeder
▢
1
theelepel
chilipoeder
▢
2
uien
fijngehakt
▢
4
eetlepels
zonnebloemolie
▢
Geraspte schil van 1 citroen
▢
500
gram
gepureerde tomaten
▢
1
theelepel
zwarte peper
▢
Zout naar smaak
Instructies
Meng het rundergehakt in een grote kom met tomatenpuree, pijnboompitten, zout, zwarte peper, kaneel, paprikapoeder en chilipoeder.
Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel met vochtige handen.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de uien tot ze glazig zijn.
Schep de uien uit de pan en zet apart.
Bak de gehaktballetjes in dezelfde olie tot ze rondom bruin zijn, ongeveer 5 minuten.
Voeg de gefruite uien, geraspte citroenschil en gepureerde tomaten toe aan de pan met gehaktballetjes.
Laat het geheel 15 minuten zachtjes stoven.
Kook ondertussen witte rijst en haricots verts.
Snijd de haricots verts in stukjes van 2 cm en roer ze door de gekookte rijst.
Bak tomatenblokjes in een beetje olie en voeg deze toe aan de rijst en haricots verts.
Serveer de gehaktballetjes met de rijst en groentemix.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Libanon
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij