Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lierse wafels
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
zelfrijzend bakmeel
▢
1
eetlepel
droge gist
▢
500
gr
suiker
▢
1
mespunt
zout
▢
400
gr
boter
▢
5
eieren
Instructies
Meng het gezeefde bakmeel, de droge gist, het zout en de suiker goed door elkaar.
Smelt de boter laat hem afkoelen, maar niet stollen.
Voeg de nog vloeibare boter bij het bakmeel en kneed het door elkaar.
Klop de eieren los, voeg ze bij het bakmeel en kneed alles tot een glad deeg.
Maak er, als het deeg niet meer kleeft, kleine bolletjes van.
Rol die uit en snijd ze op de grootte van het wafelijzer.
Warm het wafelijzer op.
Vet het eenmaal in en bak het deeg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
België