Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Limoenaardbeien met amandelroom
Allerhande 2002
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Kleine pan met dikke bodem
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
zakje
amandelschaafsel
45 g
▢
1
bekertje
slankroom
200 ml
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
1
limoen
▢
250
g
aardbeien
Instructies
In droge koekenpan 1 eetlepel amandelschaafsel goudbruin roosteren.
Op bord laten afkoelen.
In keukenmachine rest van amandelschaafsel tot poeder malen.
In kleine pan met dikke bodem slankroom met gemalen amandelschaafsel en suiker al roerend langzaam verwarmen.
Amandelroom ca. 5 minuten tegen de kook aan houden tot room goed van dikte is, regelmatig roeren.
Laten afkoelen tot lauwwarm.
Limoen schoonboenen en schil raspen.
½ limoen uitpersen.
Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en aardbeien halveren.
In kom aardbeien omscheppen met limoensap en -rasp.
Over de schaaltjes verdelen.
Room op aardbeien scheppen.
Amandelschaafsel erover strooien.
Voedingswaarden
Calories:
215
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
19
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch