Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Loempiaatjes van Onbekende Auteur
Porties:
10
personen:
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Wok
Zeef
deegroller
Ingrediënten
▢
1
pakje
bladerdeeg
diepvries (10 plakjes)
▢
1
zakje
fijne soepgroenten
▢
125
g
taugé
▢
1
eetlepel(s)
olie
▢
1 ½
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
100
g
gerookte kipreepjes
▢
3
eetlepel(s)
tomatenketchup
▢
mespuntje
sambal
Instructies
Eérst de oven...
Die warm je voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
En op de bakplaat leg je bakpapier.
Dan het aanrecht...
Daarop laat je in 10 minuten de plakjes bladerdeeg ontdooien.
En nu even 'roerbakken'...
Verhit de olie in een wok, of grote braadpan.
Bak de taugé en de soepgroenten ongeveer 30 seconden. (Ja, heel kort!)
Je roert én schept de groente steeds door elkaar.
Haal de pan van het vuur en schep de ketjap erdoor.
Laat het mengsel afkoelen en uitlekken in een zeef.
Schep de kipreepjes door de groente.
Strooi wat bloem op het aanrecht.
Rol de plakjes met een deegroller uit tot ca. 15 cm bij 15 cm.
Schep 2 eetlepels groente-kipmengsel aan één helft van het vierkantje deeg.
Klap de andere helft over het mengsel en vouw de rolletjes goed dicht, druk de randen aan met een vork. Zo maak je er 10.
Leg ze op de bakplaat.
Bestrijk de loempiaatjes aan de bovenkant met een dun laagje olie.
In de oven bak je ze in 20 minuten lichtbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
De loempiaatjes zijn warm én koud lekker.
Zoek er een pittig sausje bij.
Of roer een piepklein beetje sambal door een paar eetlepels tomatenketchup.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Oosters