Loempiaatjes

Loempiaatjes van Onbekende Auteur

Porties: 10 personen:
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg diepvries (10 plakjes)
  • 1 zakje fijne soepgroenten
  • 125 g taugé
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 1 ½ eetlepel(s) ketjap manis
  • 100 g gerookte kipreepjes
  • 3 eetlepel(s) tomatenketchup
  • mespuntje sambal

Instructies

Eérst de oven…

  • Die warm je voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
  • En op de bakplaat leg je bakpapier.

Dan het aanrecht…

  • Daarop laat je in 10 minuten de plakjes bladerdeeg ontdooien.

En nu even ‘roerbakken’…

  • Verhit de olie in een wok, of grote braadpan.
  • Bak de taugé en de soepgroenten ongeveer 30 seconden. (Ja, heel kort!)
  • Je roert én schept de groente steeds door elkaar.
  • Haal de pan van het vuur en schep de ketjap erdoor.
  • Laat het mengsel afkoelen en uitlekken in een zeef.
  • Schep de kipreepjes door de groente.
  • Strooi wat bloem op het aanrecht.
  • Rol de plakjes met een deegroller uit tot ca. 15 cm bij 15 cm.
  • Schep 2 eetlepels groente-kipmengsel aan één helft van het vierkantje deeg.
  • Klap de andere helft over het mengsel en vouw de rolletjes goed dicht, druk de randen aan met een vork. Zo maak je er 10.
  • Leg ze op de bakplaat.
  • Bestrijk de loempiaatjes aan de bovenkant met een dun laagje olie.
  • In de oven bak je ze in 20 minuten lichtbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

De loempiaatjes zijn warm én koud lekker.
Zoek er een pittig sausje bij.
Of roer een piepklein beetje sambal door een paar eetlepels tomatenketchup.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Warme hapjes
Land van herkomst Oosters