Klop de eiwitten met een snufje zout stijf tot stevige pieken.
Voeg beetje bij beetje de fijne suiker toe en blijf kloppen tot een glanzend schuim ontstaat.
Breng in een pan het water met de suiker en vanillesuiker aan de kook.
Was, halveer en ontpit de abrikozen.
Laat de abrikozen 5 minuten pocheren in de kokende siroop.
Haal de abrikozen met een schuimspaan uit de siroop en pureer ze.
Laat de abrikozenpuree afkoelen en meng voorzichtig het opgeklopte eiwit erdoor.
Vet een bakvorm in met boter en bestuif met meel.
Giet het mengsel in de bakvorm.
Plaats de bakvorm in een bain-marie en bak in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 40 minuten.
Laat het dessert afkoelen en haal het uit de vorm.
Meng de abrikozenjam met de gezeefde siroop en bestrijk de mousse hiermee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een bolletje vanille-ijs of een takje munt voor extra frisheid.Wijnadvies:Een lichtzoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti of een zoete Riesling past hier uitstekend bij.