35gvanillelikeur of 1 theelepel vanille-extract opgelost in 2 eetlepels brandewijn
2eierengesplitst
2eetlepelsgeraspte amandelen
¼literslagroom
Voor de rode bessensaus:
1flesjerode bessensap
2theelepelskaneel of 05 dl kaneellikeur
1-2eetlepelssuiker
2eetlepelsaardappelzetmeel opgelost in 2 eetlepels water
Instructies
Breng de melk aan de kook in een pan.
Meng de suiker met het griesmeel en voeg dit al roerend toe aan de kokende melk.
Laat het mengsel onder voortdurend roeren indikken.
Voeg de boerenjongens, vanillelikeur en geraspte amandelen toe en meng goed.
Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
Spoel de timbaaltjes af met koud water en vul ze met het griesmeelmengsel.
Laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Maak de rode bessensaus door het bessensap, kaneel, suiker en water in een pan te verwarmen.
Laat de alcohol verdampen en bind de saus met aardappelzetmeel.
Stort de opgesteven timbaaltjes op borden en serveer met rode bessensaus en stijfgeklopte slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze heerlijke timbaaltjes op een feestelijk bord, gegarneerd met extra boerenjongens en een takje munt.Wijnadvies:Een zoete dessertwijn, zoals een Muscat of een licht gekoelde Sauternes, past perfect bij dit gerecht.