Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Luchtige Madeleines met Citroenrasp
Franse madeleines met een vleugje citroenrasp, heerlijk luchtig en perfect als zoet gebakje bij de koffie of thee.
Porties:
12
madeleines
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Madeleine koekjesvorm, ingevet en met bloem bestoven
Ingrediënten
▢
120
g
bloem
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
135
g
suiker
▢
4
eieren
▢
Geraspte schil van 1 citroen
▢
125
g
gesmolten boter
Instructies
Zeef de bloem en het bakpoeder samen.
Klop de suiker en eieren tot een dik en luchtig mengsel.
Voeg de geraspte citroenschil toe.
Roer de bloem in delen door het eimengsel.
Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door.
Zet het beslag 20-30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vul de holletjes van de ingevette en met bloem bestoven madeleinevorm voor 2/3 met beslag.
Bak de madeleines 10 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin zijn.
Laat de madeleines afkoelen op een rooster en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer bij de madeleines een frisse
Moscato d'Asti
of een lichte
Chardonnay
, die de citroensmaak mooi aanvult.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
100
g
|
Sugar:
14
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
/
Koek
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer