Voeg suiker, vanillesuiker, sinaasappelsap en ei toe en meng goed.
Meng bakpoeder met meel.
Voeg beetje bij beetje het meel toe aan het natte mengsel.
Kneed tot het deeg soepel is en niet meer plakt.
Bestuif het werkblad met bloem.
Rol het deeg uit tot iets meer dan een halve centimeter dik.
Steek rondjes uit het deeg en vervolgens kleinere rondjes in het midden (bijv.
met een flessendop).
Leg de donuts op een bakplaat met bakpapier.
Laat 2 uur rijzen op een warme plek onder een theedoek.
Verhit zonnebloemolie in een diepe koekenpan.
Bak de donuts goudbruin.
Laat de donuts afkoelen.
Bestrooi met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Bestrooi de donuts royaal met poedersuiker of versier ze met gesmolten witte chocolade en nougatine voor een feestelijke touch.Wijnadvies: Serveer met een glas zoete mousserende wijn of muntthee voor een klassieke Marokkaanse combinatie.