Snijd de borsten en pootjes van de kwartels en houd ze apart.
Leg de karkassen van de kwartels in een braadslede en bak ze 20-30 minuten bruin in de oven.
Plaats de gebakken karkassen in een soeppan en voeg prei, wortel, tomaten, knolselderij, tijm, foelie, peperkorrels, laurierblad, jeneverbessen en water toe.
Breng de bouillon aan de kook en laat het op laag vuur 3 uur trekken.
Schep regelmatig het schuim van de bouillon af.
Zeef de bouillon door een doek.
Snijd het vlees van de borst en pootjes in reepjes.
Bestrooi met zout en peper en roerbak het vlees in boter gedurende 5-10 minuten.
Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
Serveer de soep met de geroerbakte kwartelreepjes en garneer met fijngesneden kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de kwartelsoep met een knapperig stukje stokbrood en een klontje gezouten boter.Wijnadvies:Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past uitstekend bij de rijke smaken van