Kwartelsoep
Ingrediënten
- 4 kwartels
- 150 gram prei in ringen
- 150 gram wortel in plakjes
- 300 gram tomaten in partjes
- 50 gram knolselderij
- 1 takje tijm
- 1 stukje foelie
- 10 peperkorrels gekneusd
- 1 laurierblaadje
- 2 jeneverbessen
- Peper en zout
- 1 eetlepel boter
- 3 eetlepels fijngesneden kervel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de borsten en pootjes van de kwartels (of vraag dit aan de poelier) en houd apart.
- Leg de karkassen van de kwartels in een braadslede en laat ze in de oven in ongeveer 20-30 minuten bruin kleuren.
- Leg de gebakken karkassen in een soeppan en voeg groenten, kruiden en 2 liter water toe.
- Breng de bouillon aan de kook en laat het op laag vuur ongeveer 3 uur trekken, waarbij je regelmatig afschuimt.
- Zeef de bouillon door een doek.
- Snijd het vlees van de borst en pootjes in reepjes.
- Bestrooi met zout en peper en roerbak in boter gedurende 5-10 minuten.
- Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep met de geroerbakte kwartelreepjes en garneer met fijngesneden kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke kwartelsoep!