Kwartelsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kwartels
  • 150 gram prei in ringen
  • 150 gram wortel in plakjes
  • 300 gram tomaten in partjes
  • 50 gram knolselderij
  • 1 takje tijm
  • 1 stukje foelie
  • 10 peperkorrels gekneusd
  • 1 laurierblaadje
  • 2 jeneverbessen
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eetlepels fijngesneden kervel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de borsten en pootjes van de kwartels (of vraag dit aan de poelier) en houd apart.
  • Leg de karkassen van de kwartels in een braadslede en laat ze in de oven in ongeveer 20-30 minuten bruin kleuren.
  • Leg de gebakken karkassen in een soeppan en voeg groenten, kruiden en 2 liter water toe.
  • Breng de bouillon aan de kook en laat het op laag vuur ongeveer 3 uur trekken, waarbij je regelmatig afschuimt.
  • Zeef de bouillon door een doek.
  • Snijd het vlees van de borst en pootjes in reepjes.
  • Bestrooi met zout en peper en roerbak in boter gedurende 5-10 minuten.
  • Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep met de geroerbakte kwartelreepjes en garneer met fijngesneden kervel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke kwartelsoep!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Soep