Laat de langouste afkoelen en snijd er 4 mooie schijfjes van af.
Snijd de rest van het vlees in kleine blokjes (brunoise).
Doe de brunoise in een kom, schenk de cognac erover en laat enkele uren marineren in de koelkast.
Maak de mayonaise en voeg de tomatenketchup toe.
Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door de mayonaise.
Voeg een scheutje van de cognacmarinade, een paar druppels tabasco en wat citroensap toe aan de saus.
Was de sla, snijd het hart in fijne julienne.
Verdeel de juliennesla over de coupeglazen.
Voeg de gemarineerde brunoise van langouste toe.
Schep er wat saus overheen.
Garneer elk glas met een schijfje langouste en twee aspergepunten.
Serveer direct, gekoeld.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de cocktail met geroosterde toast en een klontje gezouten boter voor extra verfijning.Wijnadvies:Een droge, frisse witte wijn zoals een Chablis of Sancerre past uitstekend bij dit gerecht.