Cocktail de langouste

Cocktail van Langouste

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 langouste
  • tabasco
  • 3 liter courtbouillon
  • citroensap
  • 2 deciliter mayonaise
  • 1 krop sla
  • 3 eetlepel tomatenketchup
  • 1 deciliter slagroom
  • 0,2 deciliter cognac
  • 8 asperges gekookt

Instructies

  • Kook de langouste 20 minuten in de courtbouillon, als hij is afgekoeld snij er dan 4 mooie schijfjes af en snijdt de rest in brunoise. Doe het vlees in een kom en schenk er de cognac over, laat alles enkele uren in de koelkast marineren. Maak de mayonaise en voeg er de ketchup bij. Klop de slagroom stijf en roer deze voorzichtig door de mayonaise.
  • Voeg er wat cognac van de marinade bij, tabascosaus en citroensap.
  • Was de sla, snij het hart in fijne julienne. Leg in elke coupe wat julienne sla, voeg wat brunoise langouste toe, geef er wat saus over en garneer met een schijfje langouste en een paar aspergepunten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Koel serveren met toast en boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk