Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Luxe Ossenhaas Gamba Burger
Malse ossenhaas met gamba's en knoflook, afgemaakt met cocktailsaus en limoen. Een luxe burger voor speciale gelegenheden.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Total time
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Oven
vleesthermometer,
Ingrediënten
▢
1
limoen
▢
15
gram
Bertolli margarine met olijfolie
▢
2
broodjes
▢
2
eetlepels
Hellmann's Real
▢
2
gamba's
▢
200
gram
ossenhaas
▢
4
teentjes
knoflook
grof gesneden
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Kruid de ossenhaas met peper en zout.
Bak de ossenhaas in de margarine of olie aan beide kanten bruin.
Plaats de ossenhaas in een voorverwarmde oven van 150 °C.
Verhit de ossenhaas tot een kerntemperatuur van 57 °C (meet met een vleesthermometer).
Haal de ossenhaas uit de oven en laat 10 minuten rusten.
Pel de gamba's en maak ze schoon.
Breng de gamba's op smaak met peper en eventueel zout.
Bak de gamba's in de margarine of olie met de knoflook.
Snijd de ossenhaas in plakjes.
Snijd de broodjes open.
Beleg de broodjes met sla, ossenhaas en gamba's.
Knijp limoensap over de burger.
Doe de cocktailsaus over de burger.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de burger direct.
Wijnadvies:
Rosé wijn of een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden