Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lychee-Mango Dessert met Vijgen en Kiwi
Een exotisch dessert met lychee-mousse, mangosaus en verse vijgen en kiwi. Perfect voor een zomers diner.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
opstijven
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Zeef
vormpjes
Ingrediënten
▢
250
gram
lychees
vers of uit blik
▢
1
doosje
vijgen
▢
2
dl
crème fraîche
▢
1
eetlepel
safarilikeur
▢
2
verse
mango's of 1 blikje mango's
▢
2
kiwi's
▢
5
blaadjes
gelatine
▢
1
dl
suikerstroop
60 gram suiker in 0,4 dl kokend water
Instructies
Pureer de lychees, druk de puree door een zeef en roer er 1 dl crème fraîche door.
Week de gelatine 3 minuten in koud water, knijp uit en los op in aanhangend water (verwarmen, niet koken).
Roer de gelatine door het lycheemengsel, vul vormpjes en laat opstijven in de koelkast.
Maak de suikerstroop.
Pureer de mango's en roer er de afgekoelde suikerstroop, likeur en 1 dl crème fraîche door.
Stort de lycheemousse op borden en giet de mangosaus eromheen.
Garneer met vijgen en kiwi.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na het garneren.
Garneer eventueel met extra fruit of muntblaadjes.
Wijnadvies:
Moscato d'Asti: Een zoete, licht mousserende wijn die goed past bij het fruitdessert.
Gewürztraminer: Een aromatische witte wijn met tonen van lychee en mango.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Veganistisch