Snijd het spek in kleine blokjes en bak het uit in een pan.
Voeg de boter toe en laat deze bruinen.
Voeg het varkenspoelet toe en schroei het op hoog vuur dicht.
Was de paprika's, ui en prei en snijd ze in niet te kleine stukjes.
Voeg de gesneden groenten toe aan het vlees en laat alles met gesloten deksel circa 60 minuten stoven.
Giet driekwart van het water in de pan.
Los de maïzena op in het resterende water en voeg dit, al roerend, toe aan de pan als het vocht kookt.
Breng op smaak met zout, peper en aroma.
Kook intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en laat deze goed uitlekken.
Vermeng de saus met de macaroni.
Serveer met een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze stevige schotel met een frisse groene salade om de maaltijd compleet te maken.Wijnadvies:Een lichte rode wijn, zoals een jonge Pinot Noir of een stevige rosé.