Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Madeleines met Citroen
Maak zelf klassieke Franse madeleines met een vleugje citroen. Perfect als verfijnd tussendoortje bij de koffie of thee!
Porties:
15
stuks
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Madeleine koekjesvorm, ingevet en met bloem bestoven
kom
Garde of elektrische mixer
rasp
Zeef
rooster
Ingrediënten
▢
120
g
bloem
▢
125
g
gesmolten boter
▢
135
g
suiker
▢
4
eieren
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
Geraspte schil van 1 citroen
Instructies
Zeef de bloem en het bakpoeder samen in een kom.
Klop in een andere kom de suiker en eieren tot een dik en luchtig mengsel.
Voeg de geraspte citroenschil toe en roer kort door.
Meng de bloem in delen door het eimengsel en voeg daarna de gesmolten boter toe.
Roer tot een glad beslag.
Zet het beslag 20-30 minuten in de koelkast om te rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vul de holletjes van de madeleinevorm voor 2/3 met het beslag.
Bak de madeleines in het midden van de oven gedurende 10 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Haal de madeleines uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichtzoete mousserende wijn zoals een Moscato d’Asti, die de citrustonen in de madeleines complimenteert.
Voedingswaarden
Calories:
95
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
/
Koek
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Feestdagen etc
Kerst
/
Moederdag