Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Maïskoekjes met mangodip
snel te maken en slank
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
vergiet
Ingrediënten
▢
1
blik
maïskorrels
300 g
▢
½
pak
meergranen pannenkoekmix
à 400 g
▢
200
ml
melk
▢
1
ei
M
▢
3
eetlepel
boter
of margarine
▢
2
zakken
gesneden andijvie
à 400 g
▢
100
ml
slagroom
pakje à 200 ml
▢
½
pot
mangochutney
à 250 ml
Instructies
Maïs laten uitlekken.
Pannenkoekenbeslag maken volgens gebruiksaanwijzing met slechts 200 ml melk.
Maïs door beslag roeren.
Zout en peper toevoegen naar smaak.
In koekenpan ½ eetlepel boter verhitten en 2 maïskoekjes (doorsnede ca. 10 cm) bakken.
Bruingebakken maïskoekjes warmhouden.
In totaal met 2 eetlepels boter 8 maïskoekjes bakken.
Rest van boter verhitten in pan.
Andijvie toevoegen en afgedekt in ca. 10 minuten gaar smoren.
Andijvie goed afgieten.
Room erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
Maïskoekjes serveren met mangochutney en andijvie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hoofdgerechten
/
Koek