Maïskoekjes met mangodip
snel te maken en slank
Ingrediënten
- 1 blik maïskorrels 300 g
- ½ pak meergranen pannenkoekmix à 400 g
- 200 ml melk
- 1 ei M
- 3 eetlepel boter of margarine
- 2 zakken gesneden andijvie à 400 g
- 100 ml slagroom pakje à 200 ml
- ½ pot mangochutney à 250 ml
Instructies
- Maïs laten uitlekken.
- Pannenkoekenbeslag maken volgens gebruiksaanwijzing met slechts 200 ml melk.
- Maïs door beslag roeren.
- Zout en peper toevoegen naar smaak.
- In koekenpan ½ eetlepel boter verhitten en 2 maïskoekjes (doorsnede ca. 10 cm) bakken.
- Bruingebakken maïskoekjes warmhouden.
- In totaal met 2 eetlepels boter 8 maïskoekjes bakken.
- Rest van boter verhitten in pan.
- Andijvie toevoegen en afgedekt in ca. 10 minuten gaar smoren.
- Andijvie goed afgieten.
- Room erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
- Maïskoekjes serveren met mangochutney en andijvie.