Maïskoekjes met mangodip

snel te maken en slank
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik maïskorrels 300 g
  • ½ pak meergranen pannenkoekmix à 400 g
  • 200 ml melk
  • 1 ei M
  • 3 eetlepel boter of margarine
  • 2 zakken gesneden andijvie à 400 g
  • 100 ml slagroom pakje à 200 ml
  • ½ pot mangochutney à 250 ml

Instructies

  • Maïs laten uitlekken.
  • Pannenkoekenbeslag maken volgens gebruiksaanwijzing met slechts 200 ml melk.
  • Maïs door beslag roeren.
  • Zout en peper toevoegen naar smaak.
  • In koekenpan ½ eetlepel boter verhitten en 2 maïskoekjes (doorsnede ca. 10 cm) bakken.
  • Bruingebakken maïskoekjes warmhouden.
  • In totaal met 2 eetlepels boter 8 maïskoekjes bakken.
  • Rest van boter verhitten in pan.
  • Andijvie toevoegen en afgedekt in ca. 10 minuten gaar smoren.
  • Andijvie goed afgieten.
  • Room erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
  • Maïskoekjes serveren met mangochutney en andijvie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Koek