Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Maissoep met varkenreepjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
300
gram
varkensreepjes
▢
½
el.
mexicaanse kruiden
▢
1
blik
mais
300 gr. uitgelekt
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
2
el.
verse koriander
fijngehakt.
▢
50
gram
boter
▢
2
kleine
uien
fijngehakt
▢
1
l.
bouillon
▢
1 ½
dl
room
Instructies
Kruid de varkensreepjes met Mexicaanse kruiden.
Verhit 25gr. boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de uien ca. 3 min.
Voeg de mais en bouillon toe en kook de soep ca. 15 min. op zacht vuur.
Verhit ondertussen 25 gr. boter in een koekepan en bak hierin de varkensreepjes in ca. 5 min. goudbruin en gaar.
Neem de varkensreepjes uit de pan.
Voeg de room aan de soep toe en breng deze opnieuw aan de kook.
Pureer de soep met de staafmixer en breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep en de varkensreepjes over 4 borden ( garneer elk bord met koriander). Lekker met tortillachips
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland