Droog de varkensfilet met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper en zout.
Dep het vlees na 10 minuten opnieuw droog en verhit de olie in een pan.
Leg het vlees in de pan en keer het regelmatig om tot het rondom mooi van kleur is.
Voeg dan de boter toe en draai de warmtebron laag.
Maak een papje van het uienpoeder, knoflookzout, laos, sambal en de tomatenpuree.
Verdun dit mengsel met 2 ½ dl water en giet het in de pan.
Breng de vloeistof aan de kook, doe het deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur circa 60 minuten sudderen.
Keer het af en toe en voeg wat water toe als de saus te veel verdampt.
Controleer na ongeveer 1 uur of het vlees gaar is door er met een vork in te prikken en het sap op te vangen.
Is het vleessap grijs, dan is het vlees gaar.
Neem het vlees uit de pan.
Roer het aardappelmeel met wat water tot een glad papje en bind daarmee de saus.
Proef de saus en voeg naar smaak ketjap, peper of zout toe.
Snijd het vlees, na 5 tot 10 minuten afkoelen, in plakken en giet de saus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met gekookte rijst en een frisse komkommersalade.Wijnadvies:Een licht gekoelde rosé of een fruitige, lichte rode wijn, zoals een jonge Gamay.