2eetlepelsFijngehakte verse koriander of peterselie
Instructies
Laat de varkensfricandeau eerst op kamertemperatuur komen.
Roer zout, peper, het chilipoeder, de kaneel en de komijn in een kommetje door elkaar.
Wrijf de varkensfricandeau in met 3/4 van dit mengsel.
Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Braad de fricandeau op matig vuur in circa 35 minuten gaar met het deksel schuin op de pan.
Keer het vlees regelmatig en schep er af en toe wat braadvocht over.
Voeg eventueel de fond toe als het te hard gaat.
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Bak de uien en de knoflook en voeg daarna de tomaten en de fond toe.
Braad het vlees in nog circa 15 minuten gaar in de saus.
Leg het vlees op een plank en houd het in een lauwe oven warm.
Wrijf het tomatenmengsel boven een andere pan door een zeef en kook het op hoog vuur in tot een lichtgebonden saus.
Roer er de honing door en de rest van de kruiden.
Laat de saus nog circa 4 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de koriander erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
Snijd het vlees in plakken, leg die dakpansgewijs op een schaal en schep er wat van de saus over.
Geef de rest van de saus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met (basmati)rijst om de saus goed op te vangen. Een frisse komkommersalade past er ook goed bij.Wijnadvies:Een fruitige Merlot of een volle, droge rosé.