Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mama's Klassieke Spaghettisaus
Een heerlijke, huisgemaakte spaghettisaus zoals alleen mama die kan maken. Deze saus zit boordevol smaak dankzij verse groenten, kruiden, en een vleugje liefde. Perfect voor een gezellige familiediner!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Kookpot
snijplank
mes
Spatel
Ingrediënten
▢
3
blikjes
tomaat
3x400g
▢
2
ml
olijfolie
▢
350
g
filet americain
▢
1
ui
▢
150
g
verse paprika
▢
Eventueel andere groentjes naar smaak
▢
1
vetarm bouillonblokje
▢
Peper
▢
Zout of herbamare
▢
Veel oregano
▢
Provence kruiden
▢
Paprikapoeder
▢
3
bolletjes
jeneverbessen
▢
Beetje
tomatenketchup
Instructies
Snijd de ui en paprika in fijne stukjes.
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het gehakt erin aan.
Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
Voeg de gesneden ui toe als het gehakt bijna gaar is, gevolgd door de paprika.
Doe de 3 blikjes tomaat in de pot en laat het geheel op een laag vuur sudderen.
Voeg de kruiden, jeneverbessen, en het bouillonblokje toe.
Laat de saus zachtjes koken, en voeg ongeveer 10 minuten voor het einde een scheutje tomatenketchup toe.
Roer goed door en laat nog even sudderen voordat je de saus serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een robuuste rode wijn zoals Chianti of een Nero d'Avola.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Saus
Land van herkomst
Italië