Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mandarijnen met Karamelsaus en Steranijs
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
kom
Lepel
Kleine pan
Ingrediënten
▢
8
mandarijnen
geschild en in partjes verdeeld
▢
1 ¼
dl
bruine rum
▢
1 ¼
dl
gin
▢
75
g
lichte basterdsuiker
▢
Sap van 2 limoenen
▢
8
hele
steranijs
▢
225
g
lichte basterdsuiker
▢
2 ½
dl
slagroom
▢
Extra geklopte slagroom voor garnering
optioneel
Instructies
Meng in een grote pan de bruine rum, gin, 75 g lichte basterdsuiker, het sap van 2 limoenen en de hele steranijs.
Breng het mengsel aan de kook en laat het 2 minuten koken.
Schenk de marinade over de geschilde mandarijnen in een kom.
Laat het geheel 2 uur trekken, waarbij je af en toe omschept.
Bereid de karamelsaus door 225 g lichte basterdsuiker in een kleine pan te combineren met 2 ½ dl slagroom.
Verwarm dit op matig vuur en laat het ongeveer 10 minuten koken tot het een dikke saus wordt.
Eventueel kun je de saus verdunnen met wat van de mandarijnenmarinade naar smaak.
Laat de gemarineerde mandarijnen uitlekken en serveer ze met de steranijs, karamelsaus en eventueel geklopte slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Sauternes of een Muscat past goed bij de zoete en citrusachtige smaken van dit dessert.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
60
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
Feestdagen etc
Kerst