Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mango Cruesli Taart met Kaneelstroop
Deze mango cruesli taart smaakt heerlijk als dessert, vooral wanneer geserveerd met een bolletje roomijs voor een extra verfrissend contrast.
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Taartvorm (20 cm doorsnede)
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
kleine
mango
▢
3
plakjes
roombotercake
▢
1
theelepel
kaneel
▢
2
eetlepels
cruesli
▢
1
eetlepel
koffieroom
▢
5
eetlepels
schenkstroop
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
Verkruimel de plakjes cake boven een kom.
Meng de kaneel, cruesli en koffieroom erdoor en kneed snel tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit tot een ronde lap van 22 cm diameter.
Bekleed een taartvorm van 20 cm doorsnede met het deeg.
Bak de taartbodem in de oven in circa 10 minuten bruin.
Schenk de stroop in een koekenpan en leg de mangoplakken erin.
Pocheer de mango op laag vuur circa 10 minuten.
Haal de warme mangoplakken uit de stroop en leg ze als een bloem in de taartbodem.
Serveer de taart warm, eventueel met een bolletje roomijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit dessert vanwege zijn fruitige en licht bruisende karakter.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Zout arm