Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mango-Kwarkballetjessoep met Marsepeinvulling
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de kwarkballetjes:
▢
30
gram
boter
▢
50
gram
suiker
▢
250
gram
uitgelekte kwark
20% vet
▢
1
ei
▢
130
gram
gemalen geroosterd brood
▢
80
gram
marsepein
▢
40
gram
gemalen pistachenoten
▢
40
gram
nougat
Voor de mangosoep:
▢
400
gram
mangovruchtvlees
▢
100
gram
suiker
▢
Merg van 1 vanillestokje
▢
200
ml
passievruchtensap
▢
20
ml
kokoslikeur
Voor de garnering:
▢
80
gram
boter
▢
2
eetlepels
suiker
Instructies
Klop de boter met de suiker tot een schuimig mengsel.
Voeg de uitgelekte kwark toe en roer goed door.
Meng het ei met de eidooier en voeg dit samen met het gemalen geroosterde brood toe aan de kwark.
Laat het mengsel 15 minuten rusten.
Meng de gemalen pistachenoten door de marsepein.
Snijd de nougat in kleine stukjes en meng deze door de marsepein.
Vorm 12 balletjes ter grootte van een hazelnoot.
Vorm uit het kwarkmengsel 12 ballen ter grootte van een golfbal en druk in elk balletje een marsepeinballetje.
Leg de kwarkballetjes in een ingevette stoomovenpan met gaatjes en stoom ze op 90°C gedurende 10 minuten.
Pureer ondertussen het mangovruchtvlees met 100 gram suiker, vanillemerg, passievruchtensap en kokoslikeur met een staafmixer.
Voeg meer passievruchtensap toe naar smaak.
Voor de garnering smelt je de boter met de suiker in een pan.
Voeg de kruimels toe en laat lichtbruin worden.
Rol de kwarkballetjes door de kruimels.
Schenk de mangosoep in diepe borden en leg de kwarkballetjes erin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze verrukkelijke Mango-Kwarkballetjessoep met Marsepeinvulling, eventueel gegarneerd met geschaafde chocolade!
Wijnadvies:
Een frisse dessertwijn zoals een late harvest riesling vormt een goede match met de zoete en fruitige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
0.4
mg
|
Sugar:
50
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Nagerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
/
Zout arm