Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mango-Lemon Curd Taart
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Taartvorm
Mixer met kneedhaken
Zeef
Kaasschaaf
Ingrediënten
▢
150
g
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
150
g
roomboter
op kamertemperatuur
▢
1
ei
▢
300
g
zelfrijzend bakmeel
▢
1
pot
lemon curd
340 g
▢
1
rijpe
mango
▢
Poedersuiker
om te bestuiven
▢
50
g
pure chocolade
gekoeld
▢
10
physalis
Kaapse goudbes
Instructies
Doe de suiker, vanillesuiker, roomboter en het ei in een kom.
Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout erboven.
Meng met een mixer met kneedhaken tot een soepel en samenhangend deeg.
Druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de taartvorm en maak een deegrand van 2-3 centimeter hoog.
Verdeel de lemon curd over de bodem en duw de randen tot net boven de lemon curd zachtjes terug.
Bak de taart in de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart helemaal afkoelen en verwijder vervolgens de taartvorm.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit in mooie repen.
Rasp de chocolade met een kaasschaaf tot snippers.
Leg de mango op de lemon curd en bestrooi de taartrand met een zeefje poedersuiker.
Strooi het chocoladeschaafsel over de taart en versier hem met de physalis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze verfrissende mango-limonade taart als dessert na een zomerse maaltijd.
Wijnadvies
Een lichtzoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti past hier perfect bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch