Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mangotaartje met mascarpone en chocolade
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
plakken
bladerdeeg
▢
2
rijpe
mango's
▢
125
gram
mascarpone
▢
20
gram
suiker
▢
2
eetlepels
limoncello
▢
Snufje
peper
▢
1
takje
rozemarijn
▢
1
theelepel
gehakte munt
▢
Chocolade schaafsel
voor garnering
Instructies
Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd de plakken in 2 rechthoeken.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180°C.
Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en meng ze met de suiker.
Bestrijk het bladerdeeg aan één kant licht met water en strooi er het rozemarijn-suikermengsel over.
Bak in de oven gedurende ongeveer 10 minuten.
Laat het bladerdeeg afkoelen en snijd met een kartelmes voorzichtig de bodems los van de deksels.
Schil de mango's, snijd het vruchtvlees in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes.
Meng de mango met de gehakte munt.
Roer de limoncello met een klein beetje peper door de mascarpone totdat het goed gemengd is.
Om te serveren, plaats een toefje mascarpone in het midden van de dessertborden en leg de bladerdeegbodems er bovenop.
Verdeel op elke bladerdeegbodem 2 eetlepels mascarpone en schik de mango speels er bovenop.
Zet de bladerdeegdeksels er schuin op.
Garneer eventueel met geschaafde chocolade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een extra feestelijke touch, serveer het taartje met een bolletje vanille-ijs.
Een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij de frisse smaak van dit taartje.
Voedingswaarden
Calories:
371
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
21
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch