Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaans fruitdessert
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
gedroogde pruimen
▢
100
gram
gedroogde abrikozen
▢
50
gram
rozijnen
▢
1
dl
rum
▢
5
dl
melk
▢
120
gram
poedersuiker
▢
100
gram
bloem
▢
3
ei
▢
20
gram
boter
▢
50
gram
amandelen
▢
een ingevette
ovenschaal
Instructies
Week de pruimen en de abrikozen één nacht in ruim water.
Week de volgende dag de rozijnen in de rum.
Verhit de melk, maar laat die niet koken.
Laat de pruimen en abrikozen uitlekken.
Meng de suiker en de bloem, voeg de eieren toe en roer er beetje voor beetje de
warme melk door tot een glad mengsel.
Voeg de pruimen, de abrikozen, de rozijnen en de rum toe.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schenk het mengsel in de ovenschaal en verdeel er de boter in klontjes over.
Bak het gerecht 45-55 minuten in het midden van de oven.
Strooi de amandelen erover en zet het gerecht nog 2 minuten onder de grill.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Marokko