Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse Amandel Baklava
Porties:
8
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
filodeeg
▢
1
kg
amandelen
ontveld en gebakken in olie
▢
50
g
poedersuiker
▢
4
stuks
Arabische gom
gom acacia
▢
4
eetlepels
oranjebloesemwater
mazhar
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1
theelepel
amandelaroma
▢
Honing
▢
Boter
Instructies
Maal de amandelen grof in een keukenmachine.
Bewaar een paar amandelen voor de garnering.
Voeg de kaneel, Arabische gom, amandelaroma, poedersuiker en oranjebloesemwater toe aan de gemalen amandelen.
Meng alles goed door elkaar.
Vet een bakplaat in met boter.
Leg een vel filodeeg op de bakplaat en bestrijk het met gesmolten boter.
Herhaal dit totdat de helft van het filodeeg is gebruikt.
Verdeel het amandel mengsel gelijkmatig over het filodeeg en druk stevig aan.
Bedek met de rest van het filodeeg en bestrijk elk vel opnieuw met boter.
Snijd de baklava in ruiten en plaats in elke ruit een hele amandel.
Bak de baklava in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius gedurende 20 minuten.
Haal het uit de oven en snijd het nogmaals in ruiten.
Bak vervolgens nog eens 20 minuten, of tot het goudbruin is.
Verwarm de honing in een pan en giet het over de nog warme baklava.
Laat de baklava afkoelen voordat je het serveert.
Geniet van deze heerlijke Marokkaanse lekkernij!
Voedingswaarden
Calories:
560
kcal
|
koolhydraten:
32
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
42
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
Marokko