Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse couscous met gehakt en feta
Snel te maken
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
komkommers
▢
½
pot
zongedroogde tomaten
à 320 ml
▢
5
eetlepel(s)
olijfolie
▢
300
g
rundergehakt
▢
1
pak
Marokkaanse couscous
317 g
▢
1
zakje
fetakaas
150 g
▢
2
eetlepel(s)
wijnazijn
▢
mespunt
suiker
▢
1
zakje
krulslamelange
100 g
Instructies
Komkommer wassen, in lengte halveren en in plakjes snijden.
Tomaten in reepjes snijden.
In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en gehakt rul bakken.
Kruidenmix (uit pak) toevoegen en geheel 5 minuten zachtjes bakken.
Couscous en rozijnen (uit pak) in pan doen, 400 ml kokend water erover schenken en 5 minuten laten staan.
Feta in blokjes snijden.
Komkommer en tomaat door couscous scheppen.
Van rest van olie, azijn, suiker, zout en peper dressing roeren en door sla mengen.
Couscous over vier borden verdelen.
Gehaktmengsel erop scheppen en met feta garneren.
Met sla serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hapjes
/
Pasta
/
Rijst
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Marokko