Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse pizza
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
Nodig voor het deeg:
▢
250
g
bloem
▢
100
g
smida
fijne
▢
zout
▢
5
g
instantgist
▢
2
eetl
olijfolie
▢
zout
▢
230
ml
water
lauw
Nodig voor de saus:
▢
olijfolie
▢
2
uien
fijngesnipperd
▢
2
blikjes
tomaten in blokjes
800g
▢
2
eetl.
tomatenpuree
▢
italiaansekruiden
▢
zout
▢
2
thl.
suiker
▢
peper
Eventueel:
▢
2
teentjes
knoflook
Garnering:
▢
2
paprika's
in ringen gesneden en kort gebakken in een beetje olie
▢
mozarella
▢
gerasptekaas
▢
2
blik
champignons
▢
1
blik
tonijn
▢
zwarte olijven
▢
2
eieren
▢
italiaanse kruiden
Instructions
Meng de ingrediënten voor het deeg.
Kneed tot een zacht deeg en laat 45 tot 60 min rijzen.
Doe in een pan een paar eetl. olijfolie en bak de uien voeg de tomaten, tomatenpuree en kruiden laat op een zacht vuurtje 45 min pruttelen.
Kneed het deeg nog even kort, rol het uit in de gewenste vorm, druk de randen een beetje omhoog.
Verdeel de afgekoelde tomatensaus over de bodem.
Verdeel de paprika, champignons, tonijn en de kazen over de pizza.
Breek de 2 eieren in het midden van de pizza.
Strooi de kruiden over de pizza en smeer de deegranden in met een beetje olijfolie.
Bak de pizza 20 min op 200°c
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pizza
Land van herkomst
Marokko