Marokkaanse pizza

Marokkaanse pizza

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Nodig voor het deeg:

  • 250 g bloem
  • 100 g smida fijne
  • zout
  • 5 g instantgist
  • 2 eetl olijfolie
  • zout
  • 230 ml water lauw

Nodig voor de saus:

  • olijfolie
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 blikjes tomaten in blokjes 800g
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • italiaansekruiden
  • zout
  • 2 thl. suiker
  • peper

Eventueel:

Garnering:

  • 2 paprika's in ringen gesneden en kort gebakken in een beetje olie
  • mozarella
  • gerasptekaas
  • 2 blik champignons
  • 1 blik tonijn
  • zwarte olijven
  • 2 eieren
  • italiaanse kruiden

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor het deeg.
  • Kneed tot een zacht deeg en laat 45 tot 60 min rijzen.
  • Doe in een pan een paar eetl. olijfolie en bak de uien voeg de tomaten, tomatenpuree en kruiden laat op een zacht vuurtje 45 min pruttelen.
  • Kneed het deeg nog even kort, rol het uit in de gewenste vorm, druk de randen een beetje omhoog.
  • Verdeel de afgekoelde tomatensaus over de bodem.
  • Verdeel de paprika, champignons, tonijn en de kazen over de pizza.
  • Breek de 2 eieren in het midden van de pizza.
  • Strooi de kruiden over de pizza en smeer de deegranden in met een beetje olijfolie.
  • Bak de pizza 20 min op 200°c
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Marokko