Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse Tajine met Kalfsvlees en Kardoen
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
29
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Tajine of grote stoofpan
scherp mes
snijplank
kom
dunschiller
Ingrediënten
▢
2
struiken kardoen
▢
750
gram
kalfsvlees
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
1
ui
gehakt
▢
Zout naar smaak
▢
¼
theelepel
zwarte peper
▢
Beetje
saffraanpoeder
▢
4
teentjes
knoflook
geplet
▢
Rode olijven voor decoratie
▢
Gekonfijte citroen in partjes voor decoratie
Instructies
Voorbereiding Kardoen:
Schil de stengels van de kardoen grondig en snijd ze in kleine stukjes.
Leg de stukjes kardoen in een kom met water en een halve citroen.
Laat dit een uur staan.
Giet daarna af en zet apart.
Vlees Bereiden:
Was de stukken kalfsvlees en bak ze aan in de olijfolie in een tajine of grote stoofpan.
Voeg de gehakte ui en zout toe.
Bak tot de ui zacht en glazig is.
Voeg de zwarte peper, saffraanpoeder en geplette knoflook toe.
Meng goed.
Stoofpot:
Voeg een flinke scheut water toe aan het vlees en laat dit 35 minuten smoren met het deksel op de pan.
Haal daarna het deksel van de pan en voeg de kardoen toe.
Laat het geheel zachtjes koken tot de kardoen zacht en smeuïg is.
Afwerking:
Gebruik een voorverwarmde platte schaal om eerst de stukken kalfsvlees op te leggen.
Voeg vervolgens de kardoen toe.
Garneer met partjes gekonfijte citroen en rode olijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een lichte Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Marokko