Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marsala Amaretti-Parfait uit Bologna
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
vanillestokje
▢
225
gr
kristalsuiker
▢
6
eidooiers
▢
½
dl
Marsala
Italiaanse dessertwijn
▢
3
dl
crème fraîche
▢
1 ½
dl
Griekse yoghurt
▢
75
gr
amaretti
Italiaanse bitterkoekjes, verkruimeld
Instructies
Week het vanillestokje 5 minuten in warm water.
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Verwarm het vanillemerg samen met suiker en 1 dl water zachtjes tot de suiker is opgelost.
Laat de siroop op hoog vuur nog 2 of 3 keer koken en zeef deze.
Klop de eidooiers met Marsala los.
Voeg al kloppende de siroop in een dun straaltje toe.
Klop nog 6-8 minuten door totdat het volume is verdubbeld en het mengsel dik en schuimig
is. Laat het iets afkoelen.
Klop de crème fraîche lobbig.
Spatel het eidooier mengsel, yoghurt en verkruimelde amaretti voorzichtig door de lobbig
geklopte crème fraîche.
Doe het mengsel in een plastic bak en laat het 4 uur bevriezen.
Schep met een ijsschep bolletjes van de parfait.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de ijsbolletjes in coupes met gepocheerde vruchten en gekarameliseerde koekjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Italië
Feestdagen etc
Kerst