Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterraanse Koffie-gepekelde Lamssalade
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
lamsfilets van 120 g elk
▢
300
ml
koffie
▢
100
ml
sinaasappelsap
▢
1
kardemompeul
▢
1
kleine
kaneelstokje
▢
1
steranijs
▢
1
sjalot
▢
40
g
zout
▢
40
ml
olijfolie
▢
1
takje
rozemarijn
▢
100
g
feta
▢
12
trostomaten
▢
50
g
pijnboompitten
▢
1
granaatappel
▢
100
ml
olijfolie
voor vinaigrette
▢
30
ml
sushiazijn
▢
1
sinaasappel
▢
2
takjes
munt
▢
3
takjes
koriander
▢
Peper & zout
▢
½
Turks pidebrood
▢
1
teen
knoflook
Instructies
Snijd de sjalot in dunne ringen.
Kneus de kardemompeul en steranijs.
Zet 300 ml koffie en breng aan de kook met sinaasappelsap, kardemom, kaneel, sjalot, steranijs en zout.
Roer tot het zout is opgelost.
Laat de pekel afkoelen, marineer de lamsfilets gedurende 30 minuten.
Dep de lamsfilets droog.
Doe ze met rozemarijn en olijfolie in een vacuümzak en vacumeer op stand 3.
Gaar de lamsfilets sous-vide in een stoomoven op 56 °C gedurende 1 uur.
Laat afkoelen in de zak.
Voor de garnituur: Snijd feta in blokjes, granaatappel pitjes eruit halen.
Rooster pijnboompitten goudbruin.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Besprenkel de tomaten met olie, peper en zout.
Pof ze 10-15 minuten.
Voor de vinaigrette: Snijd schil van sinaasappel, snijd de partjes in blokjes.
Hak munt en koriander fijn.
Meng sinaasappel, kruiden, azijn en olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Voor het brood: Verwarm een grillpan.
Pers knoflook uit, meng met olijfolie.
Snijd brood in plakken van 1 cm, besmeer met knoflookolie, grill tot krokant.
Grill de lamsfilets.
Meng feta, tomaten, granaatappelpitjes en rucola met vinaigrette.
Verdeel lamsplakken over borden, leg salade erop, besprenkel met vinaigrette.
Serveer met gegrild brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij de mediterrane smaken en de sappige lamssalade.
Voedingswaarden
Calories:
540
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Salade
/
Vlees
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij