Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Aubergine Dip
Porties:
8
1
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
2
grote
aubergines
schoongemaakt
▢
3
teentjes
knoflook
geperst
▢
60
ml
citroensap
ongeveer 1,5 citroen
▢
5
eetlepels
fijngehakte peterselie
▢
2
kleine
uien
fijn gesnipperd
▢
2
sneetjes
witbrood
verkruimeld
▢
300
ml
olijfolie
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de aubergines in de lengte en leg ze met de snijkant naar beneden in een beboterde ovenschaal.
Bak ze in het midden van de oven gedurende ongeveer 1 uur, of tot ze zacht zijn.
Laat de aubergines afkoelen en verwijder dan voorzichtig de schil.
Doe de gepureerde aubergines, geperste knoflook, citroensap, fijngehakte peterselie en gesnipperde uien in een keukenmachine.
Voeg geleidelijk de verkruimelde sneetjes witbrood en olijfolie toe terwijl de keukenmachine draait, totdat het mengsel glad en romig is.
Breng de aubergine dip op smaak met zout en peper.
Serveer de dip koel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze aubergine dip combineert goed met een lichte rode wijn zoals een Merlot of een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
290
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Midden Oosten
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch
/
Vegetarisch