Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Basmatirijst met Tomaat
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Wok
Ingrediënten
▢
300
g
basmatirijst
▢
Zout
▢
2
uien
▢
6
zongedroogde tomaten
uit een potje
▢
1
bakje
cherrytomaatjes
250 g
▢
2
takjes
peterselie
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
3
eetlepels
rode pesto
bakje à 100 g
▢
2
theelepels
Provençaalse kruiden
Instructies
Breng in een pan ruim water met zout aan de kook en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Pel en snipper de uien.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
Was de cherrytomaatjes en snijd ze in kwarten.
Hak de peterselie fijn.
Verhit in een wok de olijfolie en fruit de uien ongeveer 3 minuten.
Voeg de rode pesto, zongedroogde tomaten, cherrytomaatjes en Provençaalse kruiden toe aan de ui en roer goed door.
Schep de warme rijst erdoor en verwarm al omscheppend nog ongeveer 5 minuten.
Strooi de gehakte peterselie over het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze mediterrane rijstschotel met tomaat past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
372
kcal
|
koolhydraten:
61
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.3
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rijst
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch