Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Rijstsalade met Mozzarella en Hazelnoten
Een kleurrijke en smaakvolle rijstsalade met mozzarella, geroosterde hazelnoten en een frisse basilicumdressing.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
ciabatta
Italiaans brood
▢
1
komkommer
▢
1
potje
olijven
240 ml
▢
100
gram
hazelnoten
▢
100
gram
vinaigrette basilico
fles à 250 ml
▢
2
bol
mozzarella
▢
2
paprika's
▢
200
gram
rijst
Instructies
Kook de rijst volgens de verpakking en laat afkoelen.
Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de komkommer in plakjes.
Maak de paprika's schoon en snijd in stukjes.
Halveer de olijven.
Hak de hazelnoten grof en rooster 5 minuten in een droge koekenpan.
Snijd de mozzarella in blokjes.
Meng alle ingrediënten met de dressing.
Serveer de salade met ciabatta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met geroosterd ciabatta.
Wijnadvies:
Rocca Bianca Soave.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Salade
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch