1zakjewaterkers75 g, grove takjes verwijderd en fijngehakt
25gversgeraspte Parmezaanse kaas
Versgemalen peper
2roodbaarsfilets à ca. 150 g
Zeezout
Instructies
Verhit in een pan met dikke bodem 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter.
Fruit de gesnipperde ui zachtjes gedurende ongeveer 2 minuten.
Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels glanzen.
Giet de droge witte wijn erbij en laat deze verdampen.
Verkruimel het visbouillontablet boven de pan en voeg 2 dl water toe.
Laat de risotto in een open pan ongeveer 10 minuten zachtjes koken, regelmatig roerend.
Voeg scheut voor scheut nog eens 2 dl water toe en laat de risotto nog eens 10 minuten zachtjes gaar koken.
Verhit ondertussen de grillpan goed.
Roer de fijngehakte waterkers, versgeraspte Parmezaanse kaas, resterende boter en peper naar smaak door de risotto.
Laat het geheel van het vuur afgedekt nog 5 minuten staan.
Bestrijk de roodbaarsfilets met de resterende olie en grill ze in de hete grillpan gedurende ongeveer 5 minuten, halverwege keren, tot ze goudbruin en net gaar zijn.
Schep de waterkersrisotto in twee warme diepe borden en leg de gegrilde roodbaarsfilet erbovenop.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Vermentino uit Sardinië of een Pinot Grigio uit Italië past uitstekend bij dit gerecht.