Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Zeevruchtenrijst
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
vergiet
Ingrediënten
▢
1
pak
gele rijst
325 g
▢
1
visbouillontablet
verkruimeld
▢
500
g
zeevruchtencocktail
diepvries
▢
2
eetlepels
wokolie
▢
400
g
Hollandse roerbakmix
▢
1
courgette
in blokjes
▢
15
g
verse koriander
fijngesneden
Instructies
Kook de gele rijst met het visbouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Week de zeevruchtencocktail enkele minuten in warm water om te ontdooien.
Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet en dep ze goed droog.
Verhit de wokolie in een wok en roerbak de Hollandse roerbakmix met de courgetteblokjes gedurende 5 minuten.
Meng de gekookte rijst en de zeevruchten door de groenten in de wok en verwarm het gerecht al omscheppend enkele minuten.
Verdeel de paella over de borden en strooi de fijngesneden koriander erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Verdejo of een lichte rode wijn zoals een Rioja past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2.1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Vis
Land van herkomst
Spanje
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij