Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Merengue a la Romaine
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
mixer
Oven
Spatel
Ingrediënten
▢
4
eiwitten
▢
100
gr.
suieker
▢
3
eetlepel(s)
honing
▢
1
eetlepel(s)
korianderzaad
versgemalen of uit de vijzel
▢
75
gr.
pijnboompitten
geroosterde
▢
200
gr.
kwark
▢
4
eetlepel(s)
grove sinaasaapelmarmelade
▢
Coulis:
▢
3
sinaasappels
▢
1
rode grapefruit
▢
3
eetlepel(s)
suiker
▢
1
eetlepel(s)
honing
▢
muntblaadjes
▢
peper
versgemalen
Instructies
Verwarm de oven op 90 C.
Klop de eiwitten stijf voeg snufje zout toe dan de suiker en de honing.
Spatel de pijnboompitten erdoor, de peper en koriander met een metalen lepel.
Er moet zoveel mogelijk lucht in blijven.
Leg op een bakplaat bakpapier en vorm hierop acht ronde taartjes. doorsnee 8 cm.
Droog in de oven 1 tot 11/2 uur.
Laat tot gebruik in de oven staan.
Meng kwark met de marmelade.
Rasp van het fruit wat schilletjes en kook ze in een suikerstroopje.
Pers de sinaasappels en de grapefruit uit en vermeng het sap met honing en suiker.
Kook in tot een licht gebonden massa en meng de schilletjes en stroop erdoor.
Leg op elk bord een merengue.
Lepel er een dikke laag kwarkmarmelade op en druk de tweede merengue erop.
Lepel wat coulis er rondom.
Garneer met de schilletjes, de munt en de peper
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht